Dimarts 4 de desembre a 2/4 de 9 del vespre

Ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació de l’Acta de l’Assemblea Ordinària del passat 6 de novembre.
  2. Trobada amb l’Institut
  3. Informació de la feina de les comissions: Comunicació, pedagògica, obres i festes.
  4. Presentació dels nous membres del Consell Escolar
  5. Entrega de documentació del canvi de Junta i nous Estatuts AFA
  6. Convocatòria “Subvenció en règim de concurrència competitiva”
  7. Sobrevinguts
  8. Precs i preguntes

Junta de l’Afa SINS Cardener

Acta de la reunió de la Junta de l’Ampa del dimarts 4 de desembre.

1.- Lectura i aprovació de l’acta anterior.

2- Trobada amb l’Institut.

S’ha demanat que hi hagin més guixetes per què no hi han prou. A l’Institut diuen que hi han prou pels que demanen, que fins i tot hi han buides.

Robatoris, més que el fet que robin és el tema de no fer res. El David diu que és molt difícil controlar això. Que si és el mòbil doncs que no el portin o es facin responsables els alumnes. Opinem que no s’hauria d’obviar aquest tema, tant és si roben 5 cèntims com 600€. L’acte és igual de lleig. Es parla d’una possible aplicació per què els nens puguin denunciar un fet anònimament.

El Marc, conserge, ha d’arreglar la font que ja hi és.

Surt el tema lavabos bruts. D’això s’ha parlat en moltes reunions i s’ha passat el tema a l’Institut però la solució diuen que és l’educació dels nens. Es va dir que els netegessin els alumnes i van dir que era impossible perquè ells es queixarien i les famílies també. Les tapes les van trencar i es va optar per no tornar a posar. La mitja solució ha sigut tancar els lavabos menys el del pati. Torna a sortir que les nenes no pixen per què està brut, són 7 hores sense pixar! Pensem propostes creatives una per comissió. Anem a buscar una solució al problema que ja hi és.

Ordinadors, hi han nens que no tenen possibilitat de tenir-ne, en concret 10 famílies. Pensen que es podria fer des de l’AFA un renting. Busquem empreses solidàries que vulguin fer el donatiu a canvi de publicitat a la web. També hi ha l’opció de re-comprar a baix preu els ordinadors dels nens que surten a 4t i que igual no el necessiten. D’això s’ocuparà comunicació.

Com a centre ells no es posicionen en el tema de la loteria. Aquest any 4t ho han fet ells i l’AFA no ho ha fet per què no volia trepitjar als alumnes. De cara a l’any passat es pot fer una loteria des de l’AFA i un altre des de l’alumnat. Un altre proposta seria fer un calendari amb els grups-classe per l’any que ve.

Xerrades  de la Diputació gratuïtes, l’Anna de música ho té en compte. Venen el Bastardes (tecnologies, intel·ligència digital) i la Navarrete (intel·ligència emocional) Aquestes xerrades les paga l’AFA.

El tema batxillerat ja està pensat fa molt temps des de Direcció. Es faria a tota la illa, agafant el parc i on estan les alzines (protegides), en aquest mateix espai. S’està fent el pla de viabilitat. El projecte que té l’Institut és un batxillerat amb pràctiques i d’un any més de duració. Només seria aquest batxillerat no hi hauria més oferta. L’espai si es fes de tarda ja el tindríem i seria una manera de no barrejar nens petits amb majors de 16 anys. Ara falta que el Departament accepti aquesta proposta i no la veuen impossible.

El David demana que les famílies ens treballem a casa que els alumnes vinguin esmorzats, cagats i pixats. També ens demanen puntualitat. Pluja d’idees des de comunicació-pedagògica?. Les nenes moltes vegades no porten compreses i les proporciona el centre. També els proporciona paracetamol pel mal de panxa o de cap però després de demanar-ho a la família per telèfon. Potser una solució seria que haguessin de fer el retorn de les compreses.

Ara ja funciona el programa per veure que fa el teu fill, tan positivament com negativament (absències). Li donaran el codi als nens amb un sistema per què es vegi que no ha estat obert.

Volen una pantalla de comunicació per què els alumnes vegin on han d’anar en tot moment. Demana a veure si l’AFA la pot finançar. Ells voldrien 3 pantalles però com que son molt cares es conformen amb una i dos monitors. La pantalla costa 1000€. És per què no vagin perduts, sobretot els nanos amb dislèxia o dificultat d’aprenentatge que ho passen molt malament amb aquest tema. Busquem la manera de finançar-ho, patrocinadors o accions per treure diners.

No tenim representant de l’AFA a la FAPAC. Podria ser la Carme que ja ha fet algun tràmit amb ells. Tampoc tenim ningú per representar-nos al Consell Escolar Municipal.

3.- Informació de la feina de les comissions:

Comissió de comunicació, referent Pilar,  ja ha fet un enllaç amb l’Institut (Jaume). Comissió pedagògica, referent Sònia, el farà amb el David. Les d’obres i festes encara està per concretar.

Des de la reunió d’AMPAS del municipi es fa associació per col·laborar i poder fer coses en conjunt i en un lloc neutre i que així surti més assequible per tothom.

La data per la propera Junta quedem que serà el dimarts 15 de gener de 2019 a les 20’30h